Het vermogen dat een sfeerhaard levert, kan sterk variëren, afhankelijk van het specifieke model en type haard. Sfeerhaarden zijn primair bedoeld voor decoratieve doeleinden en de warmteafgifte kan variëren van minimaal tot matig. De warmteafgifte wordt meestal uitgedrukt in kilowatt (kW) en kan variëren van ongeveer 1 kW tot 3 kW.

Het is belangrijk op te merken dat sfeerhaarden niet bedoeld zijn als primaire warmtebronnen voor het verwarmen van een hele ruimte. Ze zijn meer gericht op het creëren van een visueel aantrekkelijk vlambeeld en een gezellige sfeer. De warmteafgifte van een sfeerhaard kan echter wel een lichte verwarmende invloed hebben op de directe omgeving van de haard.

Bij het kiezen van een sfeerhaard is het raadzaam om het vermogen en de warmteafgifte te controleren in de specificaties van het specifieke model. Als je op zoek bent naar een hoofdverwarmingssysteem, zijn er andere verwarmingsopties die meer geschikt zijn voor het leveren van voldoende warmte voor een hele ruimte of woning.